Egy dél-koreai házaspár nem táplálta megfelelően és így halálra éheztette három hónapos gyermekét, miközben minden idejüket egy internetkávézóban töltötték, ahol ráadásul egy virtuális gyereket is neveltek az interneten.

A Yonhap dél-koreai állami hírügynökség közleménye szerint a 41 éves apa és a 25 éves anya csupán 12 óránként egyszer táplálta koraszülött gyermekét. A pár, azt követően, hogy mindketten elvesztették az állásukat, teljes egészében az internetezés rabjává vált. Fő szenvedélyük paradox, vagy inkább groteszk módon egy Anima nevű virtuális leánygyermek nevelése volt a Prius Online nevű internetes szerepjátékban. A játékban a játékosok azáltal, hogy kommunikálnak és más módokon érintkeznek a szóban forgó karakterrel, emlékeket és érzelmeket fejleszthetnek ki nála.

Az interneten elérhető virtuális világok rendkívül népszerűek az ázsiai országban: a Cyworld nevű fizetős megoldást például felmérések szerint a huszonéves generáció 90 százaléka használja. A valódi pénzért cserébe a felhasználó egy virtuális karaktert (avatar) kap, illetve egy szobát rendezhet be magának a kitalált világban, meg persze virtuálisan érintkezhet a többi karakterrel.
(Prim online)
süti beállítások módosítása